Перш ніж опублікувати зображення на сайті, будь то зображення в статті, фото товару або зображення для фотогалереї, необхідно підготувати його. Під підготовкою мається на увазі дві операції - зміна розмірів зображення (висота і ширина) і стиснення зображення до мінімального розміру (з огляду на якість зображення). Навіщо це потрібно робити? Наведемо простий приклад - фото, зроблене цифровою фотокамерою або мобільним телефоном може мати ширину в кілька тисяч пікселів. Якщо вставити таке зображення на сайт, то при показі відвідувачу воно все одно буде зменшуватися до розмірів області перегляду, але при цьому браузер комп'ютера (або мобільного телефону) буде витрачати обчислювальні ресурси для масштабування фото. Крім того, таке зображення буде повільніше завантажуватися. Так що зображення краще зменшити. У цій невеликій статті ми розповімо тому, як швидко і просто змінити розміри зображення.

Звичайно, найкращим варіантом буде використовувати будь-якої графічний редактор, наприклад PaintNet. Крім безпосередньо зміни розмірів, редактор дозволить обрізати непотрібні честі зображення (якщо такі є), повернути або відобразити зображення, провести кольорову корекцію і багато іншого. Але що робити якщо людина не вміє користуватися графічними редакторами? У цьому випадку на допомогу прийдуть онлайн сервіси зменшення зображень. Сервісів таких існує досить багато. Розглянемо кілька найбільш зручних з них.

IM2GO - Безкоштовний фоторедактор онлайн

https://www.img2go.com/ru/resize-image

Можливості цього сервісу величезні - він дозволяє виконати безліч операцій з зображеннями. Можна змінювати розміри, стискати, повертати, відображати дзеркально, додавати текст і стікери, застосовувати різні графічні фільтри.

Для того, щоб змінити розміри зображення, необхідно завантажити зображення натиснувши на кнопку "Виберіть файл" і після завантаження зображення встановити необхідні настройки.

1. Цільовий формат.

Найчастіше для зображень використовується формат JPG який дає прийнятну якість зображення при досить сильному стисненні. Щоб вибрати формат JPG слід натиснути на список, що випадає.

2. Змінити розмір.

Ось тут і потрібно вибрати необхідні розміри для зображення. Слід зазначити, що сервіс підтримує пропорційну зміну розміру. Тобто досить вказати один з необхідних параметрів - довжину або ширину, автор буде змінений пропорційно. У вікні введення вказуємо необхідний розмір зображення - наприклад, ширину в 1000 пікселів.

3. Вибрати дозвіл (точок на дюйм)

Піксель - це точка цифрового зображення. Все, що ви бачите на екрані монітора або дисплеї цифрової фотокамери, складається з пікселів. Коли говорять про дозвіл цифрового зображення або розмірі цифрового зображення, мають на увазі кількість пікселів по довжині і висоті зображення. Як правило, чим більше пікселів міститься в зображенні, тим більшого розміру і більш якісно її можна надрукувати на принтері або відобразити на моніторі. Дозвіл більшості моніторів має 72 пікселів на дюйм (ppi), в деяких просунутих моделях може зустрічатися 80 або 85 пікселів на дюйм. Таким чином, для зображення, опублікованому в мережі і переглядається на моніторі або дисплеї мобільного телефону, слід вибрати дозвіл 72 точки на дюйм.

Після вибору налаштувань необхідно натиснути кнопку почати. Відкриється сторінка на якій можна буде завантажити отримане зображення.

PICHOLD - Просте зміна розмірів

http://pichold.ru/

Цей сервіс призначений для тільки для зміни розмірів зображення і (при необхідності) його зберігання. Як сказано на сайті: "Після завантаження файлу Ви отримаєте секретне посилання на сторінку перегляду зображення. Файл буде автоматично видалений з нашого сервера через 1 місяць після останнього перегляду по секретному посиланню."

Працювати з цим сервісом ще простіше, ніж з IM2GO. Просто вибираємо зображення, вказуємо необхідний розмір і натискаємо на кнопку "Зменшити зображення".

Ось і все. Використовуючи один з цих сервісів можна отримати зображення необхідної для публікації розміру.